Bramborový salát s jablky a celerem

Suroviny: Půl kg ve slupce vařených brambor, čtvrt kg vařeného celeru (ne příliš do měkka), čtvrt kg jablek, 1 citron, 2 vařená vejce, 2 lžíce majonézy a 2 lžíce bílého jogurtu, lžička hořčice, 2 lžíce oleje, pepř, sůl, špetka cukru.

Postup: Brambory a celer nakrájíme, přidáme nakrájená jablka, zakápneme citronem a olejem. Smícháme majonézu, jogurt, hořčici, pepř, sůl a špetičku cukru. Vmícháme do salátu a na každou porci dáme plátky vařeného vejce.

DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.