Soljanka

Boršč je vynikající, ale soljanka si s ním nezadá...

Suroviny: Čtvrt kg hovězího masa, 1-2 nasolené okurky (typově nejblíž naše rychlokvašky), 3 lžičky protlaku a 2 menší rajčata, 1 cibule, kapary, olivy, kysaná smetana, máslo, citron, kopr, bobkový list, pepř, sůl a voda.

Pracovní postup: Maso dáme do osolené vody (asi 1 a čtvrt litru) a uvaříme doměkka. Nakrájenou cibuli osmahneme na kousku másla, přidáme protlak, rozředíme asi třetinou vývaru a povaříme 5 minut. Pak vložíme polovinu masa, nakrájeného na nudličky a přidáme nakrájené okurky, lžíci kaparů, bobkový list, spařená, oloupaná a na plátky nakrájená rajčata, zalijeme zbylým vývarem, podle chuti dosolíme a opepříme, povaříme asi 10 minut. Na talíři pak ozdobíme lžicí smetany, vypeckovanými olivami, plátkem citronu a sekaným koprem nebo petrželkou. Zbylé maso využijeme jinak.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.