Singltrek pod Smrkem nabídne cyklistický kemp pro ženy

1. srpen 2012

V cyklistickém centru Singltrek v Novém Městě pod Smrkem se od pátku bude konat tréninkový kemp pro ženy. Ty se pod vedením zkušených koučů naučí dokonale ovládat horské kolo a zvládat menší překážky. To vše na unikátních stezkách pro terénní cyklistiku.

Centrum Singltrek pod Smrkem vzniklo před třemi lety jako první svého druhu v České republice a kontinentální Evropě.

Areál nabízí síť speciálních cyklistických stezek různé délky a obtížnosti, které jezdcům díky jednosměrnému provozu poskytují naprostou svobodu v rychlosti, radost z plynulé jízdy a hravost na terénních úsecích.

V roce 2011 byl Singltrek pod Smrkem zařazen mezi sedm nejlepších míst pro terénní cyklistiku na světě. A právě v tomto areálu začne už v pátek cyklistický kemp pro ženy, které by se během tří dnů měly naučit bezpečně ovládat horské kolo v terénu. Jedinečnost kempu vysvětluje trenérka Iva Pechoutová: „Myslím si, že už byl nějaký free ride kemp, ale tohle je ěco jiného. Tohle je pro úplně běžné uživatelky horského kola, které se chtějí zlepšit...“

Vedle Pechoutové bude o účastnice kempu pečovat také fotografka a spoluorganizátorka Barbora Berdychová a další osobnosti.

Hlavní tahoun by měl být slavný trialista Jára Spěšný, jako kouč by tam měl být Honza Tandler a měli by tam být i další hosti...“ slibuje Pechoutová a přibližuje program: „Je to na tři dny, v pátek seznámení, v sobotu půjdeme na kolo a podíváme se, jaké mají holky vybavení... A pak se podíváme jak na tom vypadají a začneme s nimi pracovat. Není to nijak věkově omezené... Myslím si že by to mohlo být fajn.“ láká všechny zapálené cyklistiky Iva Pechoutová. Přihlásit se ale prý mohou klidně také pánové.

Kemp pro všechny bikerky se koná od třetího do pátého srpna a zájemkyně se mohou přihlásit i na poslední chvíli. Další kemp je pak naplánován v termínu 21.-23.září.

autor: Šárka Sudová
Spustit audio