Sportovní areál Vesec v Liberci začínají po zimě znovu navštěvovat cyklisté a in-line bruslaři

8. duben 2014

Vzhledem k teplotně zatím vydařenému jaru se začíná sportovní areál Vesec v Liberci postupně zaplňovat in-line bruslaři, cyklisty i pěšími. Místo původně vybudované pro mistrovství světa v klasickém lyžování stejně jako každý rok nabízí několik tras po asfaltové dráze, půjčovnu s vybavením i občerstvení.

Teplý, slunečný den přímo nutí k pohybu na čerstvém vzduchu. Ať už ve formě procházky, jízdy na kole nebo snad na kolečkových bruslích. V takovém případě vyrazí řada obyvatel Liberce právě do veseckého areálu.

„My jsme lyžaři a ještě máme posezonní volno. Tak jsme se přišli svézt, protože je pěkně.“

„Je hezké počasí, tak proč ne? Letos jsem tady už potřetí,“ říkají návštěvníci areálu.

Plno je především přímo na rovinatém stadionu, kde několik malých dětí očividně dělá první cyklistické krůčky.

„Z důvodu bezpečnosti je to tady nejlepší, protože nejezdí po silnici. Tohle je taková nejbližší stezka. Je to pěkné, konečně se tady něco děje, tohle nejsou jen tak vyhozené peníze,“ říká otec jednoho z capartů.

Do Vesce letos nevyrazil poprvé, díky krátké zimě se dá totiž sportovní areál k podobným aktivitám využívat v podstatě už od druhé poloviny března.

„Areál už máme spuštěný k letnímu provozu, v současné době tam fungují tři asfaltové okruhy různých délek. Všechny tři jsou už vyčištěné, upravené i zametené, denně probíhá jejich údržba,“ vysvětluje Jan Svatoš, ředitel společnosti, která se stará o chod areálu. Ten letos bude hostit řadu sportovních akcí, jako třeba cyklistické nebo crossové závody.

„My se dlouhodobě snažíme, aby byl Vesec využíván, aby nesloužil jen jako otevřené sportoviště. Chceme, aby se zde odehrávaly i různé akce a soutěže. Snažíme se v této souvislosti orientovat hlavně na děti, takže zde vzniklo dětské hřiště, konají se tam běžecké závody i cyklozávody,“ dodává Jan Svatoš.

autor: David Nyč
Spustit audio