Černí andělé jdou na Polky a chtějí do semifinále

9. březen 2013

Pořádná výzva stojí před házenkářkami Mostu. Současný lídr československé interligy totiž dnes nastoupí k úvodnímu utkání čtvrtfinále evropského Vyzývacího poháru. Černí andělé se utkají s polským celkem Politechnika Košalín.

Loni bylo čtvrtfinále pro mostecké házenkářky poslední stanicí, letos by se rády probojovaly mezi nejlepší čtyři týmy. Z reprezentace na mezinárodním poli je nadšená opora Černých andělů Petra Vítková. "Pohár je zážitek, toho si vážíme neskutečně. Je to neuvěřitelný, už se zapíšete do evropský házený. Ostatní státy v Evropě budou vědět, že Most je z České republiky a že se dostal tak daleko, takže motivace nechybí," prohlásila česká reprezentanka.

Polský celek by prý nemusel být nepřekonatelnou překážkou v cestě do semifinále. "Tak mohli jsme dostat ty lepší Polky, pro nás hratelnější, které jsou na sedmém místě v jejich lize, tyhle jsou čtvrté. Viděla jsem jeden zápas, jsou hratelný. Je to tým na naší úrovni a myslím, že nám bude vyhovovat i jejich styl. Zápas je otevřený," tuší Vítková.

Most začíná sérii doma, odvetu hraje na hřišti soupeře. Podle trenéra Baníku Dušana Poloze to může být mírná nevýhoda. "Pohár je strašně složitý. Letos jsem zažil a mluvil s trenérem, který doma vyhrál o dvanáct a venku prohrál o třináct. Zápasy budou podle mě hodně vyrovnané, Polky jsou na naší úrovni, možná jsou mírnými favoritkami, protože hrají odvetu doma. Ale je to naprosto otevřený," uvedl kouč Černých andělů.

Úvodní duel mezi Baníkem a Košalínem se hraje v mostecké sportovní hale dnes od pěti hodin. Odveta je na programu v Polsku v neděli 17. března.

autor: dak
Spustit audio