Fotbalisté Jablonce potvrdili pohárovou formu, mají našlápnuto do finále

17. duben 2014

Výkony jabloneckých fotbalistů v lize a v poháru jsou jen těžko srovnatelné. V neděli podlehli svěřenci trenéra Romana Skuhravého na domácím hřišti v ligovém klání Dukle 1:4. O tři dny později v Poháru České pošty porazili suverénního lídra ligy Spartu 3:1.

Letenští tuší, že je v domácí odvetě nečeká nic jednoduchého.

„Nechali jsme si dát hloupý třetí gól. Výsledek 1:2 by pro nás byl příznivější, ale postupová matematika je jasná. Doma musíme vyhrát 2:0,“ připomínal po utkání sparťanský záložník Lukáš Vácha třetí branku, která může být pro jablonecké finálové naděje velmi důležitá.

Stejně jako není z Váchových slov slyšet ani špetka odevzdanosti směrem k odvetě, nedá na sobě jakkoli znát trenér Baumitu předčasnou euforii.

„Na Spartě s našimi výkyvy formy budeme muset hrát stejně aktivně jako doma. Doufám, že v odvetě předvedeme takový výkon, který nám bude stačit k postupu. Ten si všichni strašně přejeme,“ uvedl po utkání Skuhravý.

Čtěte také

Cílem Severočechů pro právě probíhající sezonu je znovu přičichnout k předkolu Evropské ligy. Cesta k jeho splnění už ale vede právě pouze přes Pohár České pošty.

„Bral bych, kdyby se ligová soutěž přejmenovala na pohárovou. Naše výkony v poháru a v lize jsou diametrálně odlišné,“ dodal Skuhravý.

Jablonecký Marek Kysela (v zeleném) v souboji s Patrikem Schickem ze Sparty

Postoupit přes Spartu a ve finále zopakovat loňský triumf je velkou motivací právě i pro jabloneckého trenéra, který se na konci minulé sezony uvedl v Jablonci právě ziskem pohárového trofeje.

Ve chvíli kdy se potvrdily informace, že mužstvo po sezoně převezme Jaroslav Šilhavý, by se proto podobným způsobem rád také rozloučil.

„To by byla úplná idylka, kdybychom triumfem v poháru s koučem začali i skončili. Ještě ale musíme zvládnout následující zápasy,“ dodává s pokorou záložník Tomáš Čížek.

autoři: David Nyč , Petr Hašek
Spustit audio