Hokejisté Bílých Tygrů vyměnili brusle za kopačky, v Rozstání se střetli s tamním Sokolem

5. červen 2014

Led, který je obvykle jejich zápasovou půdou pod nohama, vyměnili ve středu liberečtí hokejisté za nakrátko střižený trávník a místo bruslí zase obuli kopačky. Kdepak, hráči Bílých Tygrů nebudou v příští sezoně namísto Tipsport extraligy nastupovat v některé z fotbalových soutěží, v nedalekém Rozstání se ale proměnili ve fotbalisty při exhibičním utkání s tamním mužstvem TJ Sokol.

Bílí Tygři tedy tentokrát bavili fanoušky na fotbalovém hřišti. Sokolu Rozstání, jindy hrajícímu krajskou B třídu, podlehli za solidní divácké podpory 2:3 až po penaltách.

„Já si myslím, že to nebylo vůbec špatné. Snažili jsme se hodně běhat a místy jsme dokonce měli převahu,“ říkal po zápase Jaroslav Vlach, který se stejně jako na ledě také na fotbalovém hřišti představil na postu útočníka.

Evidentně spokojený byl s výkonem svého týmu Petr Kica. „Gambrinus liga teď trochu polevila, takže bychom ji možná zvládli (smích). My máme v letní přípravě fotbal nebo nohejbal často, baví nás to. Je to takové zpestření,“ vysvětluje Petr Kica.

A kladné ohlasy na fotbalovou úroveň Bílých Tygrů se ozývaly také z kabiny domácího Sokolu Rozstání. „Překvapili nás, je vidět, že na tréninku asi taky občas kopou do mičudy. Museli jsme hrát na krev, bylo vidět, že jsou na tom fyzicky lépe než my,“ dodává jeden z domácích fotbalistů.

autor: David Nyč
Spustit audio