Jablonečtí fotbalisté rozhodli ve 2. poločase. Za devět minut dali tři góly

28. duben 2014

Zápas dvou poločasů byl k vidění v Jablonci nad Nisou, kde domácí Baumit přehrál v duelu 26. kola Gambrinus ligy Jihlavu 3:0. V první půli aktivnější Vysočina totiž ve druhé pětačtyřicetiminutovce herně odpadla.

„Ve druhém poločase jsme přestali hrát. Nevím, z jakého důvodu. Dostali jsme rychle dvě branky a bylo po zápase,“ shrnul utkání jeden ze strůjců jarního vzletu Jihlavy, Bosňan Haris Harba.

Právě druhá pětačtyřicetiminutovka totiž přinesla jasné rozuzlení. Pasivní jablonecké mužstvo z prvního poločasu jako by nahradila úplně jiná jedenáctka.

„Nevím, co v kabině padalo. Byl jsem tam jen chvíli, ale byl tam větší řev. Asi proběhla nějaká bouřka a spoluhráčům to pomohlo. Ve druhém poločase jsme se zvedli a Jihlavu k ničemu nepustili,“ vysvětloval střídající hráč Jablonce Martin Doležal, střelec branky na 2:0.

Na závěrečnou půlhodinu, ve které Vysočina dostala tři branky, nebude v dobrém vzpomínat ani trenér Jihavy. „Ta třicetiminutovka byla z naší strany tristní. Nechci se už rozčilovat, ale hráčům jsem řekl, že takhle se hrát nedá. Musíme si to v týdnu rozebrat,“ říká Petr Rada.

Čtěte také

Jablonecké fotbalisty čeká v týdnu další důležitý duel. „Před námi je teď Sparta a teď už se maximálně soustředíme na ni. Proti Jihlavě to jsou důležité body a klid do tří dnů, které nás čekají,“ připomíná trenér Baumitu Roman Skuhravý odvetu semifinále Poháru České pošty.

Po prvním utkání vedou Jablonečtí nad Spartou 3:1, a pokud předvedou podobný výkon jako ve druhé půli proti Jihlavě, šance na postup do finále je skutečně velká.

autoři: David Nyč , vman
Spustit audio