Jsme tým a oni spíš žoldáci, vysvětlil rychlé finále ústecký kapitán Klobouček

27. březen 2011
Sport na Severu

V Chomutově v sobotu večer skončil letošní ročník první hokejové ligy. Ta našla mistra překvapivě už po čtyřech finálových zápasech. Pohár pro vítěze druhé nejvyšší české soutěže převzali hráči Ústí nad Labem.

Z nečekaně rychlého triumfu měli hokejisté Ústí nad Labem obrovskou radost. S tím, že Chomutov smetou 4:0 na zápasy nepočítal ani trenér Lvů Petr Rosol. "Abych pravdu řekl, nečekal jsem to ani já. Ale hráli jsme dobře, byli jsme lepší než soupeř. Podali jsme parádní výkony," pochvaloval si hladký průběh série.

Podobně mile překvapený jako ústecký trenér byl útočník Jaroslav Roubík. "Pocity jsou parádní, nečekali jsme, že to bude tak krátký," řekl po sobotní výhře 4:1. "Hodně jsme tomu věřili, bylo v kabině vidět, že to hodně chceme," okomentoval poslední výhru obránce Jan Klobouček, který vstřelil vítězný gól.

NEPUSTÍM TĚ! Ústecký bek Miloslav Gureň přimáčkl k ledu chomutovského Petra Jíru.

Podle Kloboučka za skalpem favorizovaného Chomutova stojí týmový výkon. "O hodně víc jsme to chtěli, tahali jsme za jeden provaz. Oni jsou spíš žoldáci než velká parta," prohlásil. "Tým tady je, na ledě se hodně povzbuzujeme, každý si s každým ťuká. To je úžasný," rozplývá se Roubík.

Slovo parta se mezi ústeckými hráči skloňovalo často. "I kdybych se tam rozkrájel, tak bysme nevyhráli. Klobouk dolů před spoluhráči, obranná hra byla vesměs dokonalá. Semkli jsme se jako tým, jeden za druhého bychom dali ruku do ohně," řekl brankář Pavel Francouz.

Zbyněk Hampl napřahuje ke střele a chomutovská obrana má o práci postaráno, včetně brankáře Alexandra Hyláka.

Ústečtí hokejisté postoupili do baráže. Optimistou je před jejím startem obránce Lvů David Pojkar. Podle něj ústecké výkony gradují a mužstvo má na to vybojovat extraligu. "Se Boleslav má na co těšit. Letos jsme hodně silní. Vyhráli jsme jedenáct zápasů za sebou, oni prohráli. Uvidíme, jak to dopadne." Do baráže vstoupí ústečtí Lvi ve středu 6. dubna v Mladé Boleslavi.

autor: dak
Spustit audio