Kdo z koho! O extraligu si to večer rozdají Ústečtí Lvi s Mladou Boleslaví

16. duben 2011

Až dnes večer bude jasno o posledním účastníkovi příštího ročníku hokejové extraligy. Barážová bitva totiž dospěla k rozhodujícímu sedmému zápasu. Ústečtí Lvi prohrávali s Mladou Boleslaví už 1:3 na zápasy, po páteční výhře 3:2 ale srovnali stav série na 3:3.

Psychická výhoda by tedy měla být před dnešním utkáním na straně Severočechů. Jejich kapitán Jan Klobouček zůstává ale při zemi. "Spoléhat na psychiku je ošidné, bude to urputný boj," tuší. Ústecký tým měl v pátečním zápase deset vyloučených. To by se mu podle Kloboučka mohlo v dnešním duelu vymstít. "Chtělo by to hrát disciplinovaněji. Ale často jsou tam emoce," obhajuje přestupky proti pravidlům. Dnes večer čeká na Ústecké Lvy zápas roku. Jejich trenér Petr Rosol věští vyrovnaný souboj. "Bude to vyloženě o štěstí, je vidět, že mužstva jsou vyrovnaná. Možná bude rozhodovat jeden gól," odhaduje.

Ústecký tým odehrál poslední dva zápasy na tři pětky, podle Rosola by ale měl tým fyzicky zvládnout i rozhodující utkání. "Kluci unavený budou, ale věřím, že se daj dohromady a vůle po vítězství únavu překoná," doufá. Se silami si troufá na dnešní duel také obránce Jan Klobouček. "Už jedeme hodně na adrenalin, ale člověk je v tempu. Za sebe můžu říct, že se necítím špatně," prozradil.

Páteční výhru trefila posila z Plzně Jan Kovář. Ten, pokud v baráži dohrál zápas, slavil s týmem vítězství. "Taky jsem nad tím přemýšlel. Každá série jednou skončí, ale doufám, že ji natáhnu. Kluci si toho nevšimli, asi jim to připomenu," culil se Kovář, který funguje jako lví štístko. Jeho angažování se Ústí vyplácí. "Nejsem tu jenom, abych nedostával góly, ale abych pomohl. Snad se mi to povede i v sedmém zápase," věří. "On vypadá, že se tam plácá, ale pak do toho plácne a je to gól. To dělá velké hráče," chváli ho kouč Rosol.

Dnes večer se tedy definitivně rozhodne o tom, který z týmů vybojuje postup do extraligy. Podle ústeckého brankáře Pavla Francouze bude rozhodovat psychika. "Bude to o hlavě, rozhodovat bude každá maličkost, hloupý gól, hloupý faul. Je to 50 na 50. Nedokážu tipovat, jak to dopadne," je v očekávání. Dnešní rozhodující sedmý zápas baráže mezi hokejisty Mladé Boleslavi a Ústí nad Labem začíná na ledě středočeského celku deset minut po osmnácté hodině.

autor: dak
Spustit audio