Liberečtí hokejisté bez několika reprezentantů zahájili letní přípravu

29. duben 2014

Asi nejneoblíbenější částí celého roku je pro hokejistu období, kdy zahajuje letní přípravu. Tou dobou má totiž před sebou několik týdnů tvrdé dřiny. A přesně v této fázi sezony, tedy na samém startu příprav, jsou právě teď hokejisté Liberce, kteří se včera poprvé od vyřazení z předkola play-off sešli ve sportovním areálu vedle Tipsport areny.

Liberečtí hokejisté zahájili první, zatím jen volný trénink na hřišti nedaleko hokejové haly. Kádr ale nebyl na prvním srazu především kvůli reprezentantům ani zdaleka kompletní.

„Sešli jsme se tady v osmnácti lidech. Petr Kolmann je po zranění, takže začne později, a navíc máme asi sedm kluků na reprezentaci,“ říká hlavní kouč Pavel Hynek, který bude v následujících přibližně dvou měsících "trápit" své svěřence. Ne všichni ale mají s jinak neoblíbenou fází přípravy problémy.

„Mně letní příprava nikdy nevadila. Je to dobré, protože se ten tým před sezonou stmelí mnohem rychleji, než kdybychom pak naskočili rovnou na led a měli se seznamovat až potom,“ vysvětluje nová posila Bílých Tygrů, mladý obránce Michal Plutnar.

A teď rozdílné vyjádření dalšího libereckého beka Jana Výtiska. „Běhání a kolo, to mi moc nejde. A ono se pořád běhá a jezdí na kole, a když má člověk 100 kilo, tak mu to jde dost těžko. Ale je to důležité, protože běh nic nenahradí. Navíc je to jenom na dva měsíce a pak se půjde na led.“

Už 1. května se navíc do přípravy zapojí dva noví útočníci, jejichž jméno si ale klub zatím nechává pro sebe. Po dvouměsíčním suchém tréninku dostanou hráči dovolenou, 21. července poté poprvé vyjedou na led.

autor: David Nyč
Spustit audio