Naděje žije! Piráty čeká zápas roku v Olomouci

15. duben 2014

Hokejisty Chomutova dnes čeká zápas roku. V Olomouci můžou výrazně oživit své naděje na záchranu v nejvyšší soutěži. Piráti jsou sice v barážové tabulce až třetí, svůj extraligový osud ale mají ve svých rukou.

Piráty udržela ve hře nedělní výhra nad Mladou Boleslaví 3:1. I když jim teklo do bot, vyšponovali se k výbornému výkonu. "Konečně. Snad ne pozdě," doufá chomutovský trenér Jaroslav Beck. "Trošku jsme si to zkomplikovali a teď se s tím musíme poprat. Už nekoukáme doprava doleva, šlo do tuhýho a teď musíme všichni hrát a vyhrávat," dodal po nedělním vítězném utkání obránce Chomutova Angel Krstev.

Piráti mají záchranu na svých hokejkách. Pokud vyhrají všechny tři zápasy a ten v Olomouci minimálně o dva góly, pak budou hrát extraligu i v další sezóně. "Je to v našich rukách. Musíme si to vzít. Nikdo nám nic nedá. Bude to na nás," uvedl chomutovský kapitán Ľuboš Bartečko.

Už dnes čeká na Piráty zápas roku v Olomouci. Pokud prohrají, sestoupí do první ligy. "Hráli jsme tam už jeden zápas. Nerozhodně 2:2, dali góla v poslední minutě. Musíme my i oni, takže to bude opatrný zápas a maličkosti rozhodnou," vybavil si první vzájemný barážový duel útočník Chomutova Jaroslav Svoboda. A přidal recept na úspěch. "Musíme hrát opatrně z obrany. Gólů moc nedáváme, takže nesmíme moc inkasovat. A mín vyloučených by to chtělo," nabádá Svoboda.

autor: dak
Spustit audio