Sekaná pro fotbalisty Varnsdorfu. Na úvod 2. ligy zdolali Ústí 1:0

5. srpen 2012

Fotbalisté Varnsdorfu včera připravili vítězný dárek pro svého trenéra Zdenka Frťalu. K jeho 42. narozeninám mu nadělili skalp loňského vítěze druhé nejvyšší soutěže. Varnsdorf v úvodním kole 2. ligy přehrál Ústí nad Labem 1:0. Hubenou výhru zařídil domácí záložník Martan už ve 3. minutě.

Ústí, které nastoupilo se šesti nováčky v sestavě, se na hřišti dlouho hledalo. Souhra evidentně chyběla. "První půle byla nejenom kostrbatá, ale v prostorech jsme nevěděli, kde hrát," přiznal ústecký kouč Svatopluk Habanec. Ve druhém poločase se jeho tým zvedl, měl více ze hry, ale do šancí se probít nedokázal. "Hráli jsme to jen do šestnáctky, potom jsme se snažili o centry, ale většinou jsem tam byl sám. Moc mě nedoplňovali," vadilo útočníkovi poražených Josefu Čtvrtníčkovi.

Varnsdorf naopak soudržným výkonem potěšil svého trenéra Zdenka Frťalu. Ten za odměnu obdaruje kabinu sekanou. "Je to porušení životosprávy, ale když je to od trenéra, můžeme přimhouřit oko. Ve středu proběhne váha, zjistíme, kdo si dal kolik plátků," na oko hrozil Frťala.

Výhru domácích bránil také brankář Přemysl Kovář. Víc se ale zapotil nedávno, když cestou na trénink zachránil život mladému judistovi, který spadl z kola. "Nebyla to jenom moje práce, bylo to s Jirkou Stehlíkem. Dopadlo to dobře, byli jsme rádi. Na tréninku hned padlo MUDr. Kovář a Stehlík," usmíval se Kovář. Skalpu Ústí si považoval. "Určitě, začátek je vždycky důležitý. Ústí posledně první místo, těžký soupeř, takže pro nás zlaté tři body," dodal varnsdorfský hrdina.

autor: dak
Spustit audio