Stolní tenista Korbel skončil na šampionátu v Teplicích druhý

4. březen 2013

Poprvé v historii samostatné České republiky se v Teplicích hrál domácí šampionát ve stolním tenisu. Do lázeňského města se o víkendu sjela kompletní mužská i ženská česká špička. Největším tahákem byl legendární účastník pěti olympiád Petr Korbel.

41letý Korbel ukázal, že i ve svém věku toho moc ze svého umění neztratil. Probojoval se až do finále, kde nakonec nestačil na Prokopceva, se kterým prohrál 1:4 na sety. Druhé místo bral s nadhledem. "Mě to je fakt jedno, chci samozřejmě dojít co nejdál, ale už mám odehráno a každý kolo je dobrý. Teď po zápase jsem zklamaný, protože jsem nepodal výkon, jaký jsem chtěl, ale za pár hodin mi dojde, že to je super výsledek," prohlásil Petr Korbel.

Jeho přemožitel Dmitrij Prokopcov potvrdil úlohu turnajové jedničky a v Teplicích dominoval. "Jsem rád, že jsem to dokázal, byl jsem nejvýš nasazený a potvrdil jsem, že jsem tady jednička," řekl Prokopcov. Že v souboji o zlato přehrál právě Korbela, to prý jeho třetí titul v kariéře významnějším nedělá. "Máme spoustu kvalitních hráčů. Petr je ikona republiky, je super, že jsem ho porazil, ale tady je šestnáct hráčů, kteří jsou vyrovnaní, a každým kolem se musíš prokousat dál," uvedl ukrajinský rodák.

Zatímco mužská dvouhra se obešla bez překvapení, ženským pavoukem se nečekaně nejlíp protáhla Hana Matelová. Turnajová pětka postupně vyklidila z cesty všechny favoritky a ve finále skvěle otočila souboj s nasazenou jedničkou. Štrbíkovou zdolala 4:3 na sety, přestože prohrávala 1:3, a slavila premiérový titul v kariéře. "Jsem to nečekala, takové ambice jsem ani neměla. Říkala jsem si, medaile by byla bomba, a že jsem porazila na jednom turnaji Danu, Irenu a Renču, tak to je super," radovala se.

Už tento pátek se Petr Korbel představí v rámci extraligového zápasu v Ústí nad Labem. Ten se bude hrát netradičně v Obchodním centru Fórum a čerstvý vícemistr republiky se tam zúčastní také autogramiády.

autor: dak
Spustit audio