Stria: Nevzdáme to! Máme na to hrát líp

17. duben 2014

Basketbalistům Děčína může už dnes večer skončit sezóna. Válečníci totiž ve čtvrtfinále prohrávají s Opavou už 0:2 na zápasy a dnes budou odvracet mečbol Slezanů. Čeká je ale těžká šichta, proti Opavě jim to totiž letos vůbec nejde. Prohráli s ní pět ze šesti vzájemných duelů.

Válečníci zatím v play-off marně hledají svého vůdce. Střelecký lídr týmu evidentně chybí. "Mentalita je v současné chvíli taková, že se nemáme o koho opřít. Buď nám to jde všem nebo nikomu. Opava se může opřít minimálně o Láďu Sokolovského," uvedl děčínský trenér Pavel Budínský.

Právě veterán Sokolovský a jeho zlatá ruka - to je x faktor, který láme čtvrtfinále na opavskou stranu. "To je velká zbraň, zatímco my tu takové hráče nemáme. Nikdo z nich nemá mistrovský titul. Musí to odehrát Jiříčkové, Bažantové, Vyoralové. Musí to chápat tak, že je to pro ně investice do budoucna," chybí kouči Děčína zkušený ofenzivní tahoun.

Válečníci se snaží soka přetlačit silou, zatím ale neúspěšně. "To je o nás známý, že jsme jak kanadský hokej. Nahazujeme to na mantinel, dohráváme před bránou a buď narveme nebo ne. Ale nejde prostě, abysme všechny doskoky urvali. Soupeř pak zakombinuje, dá koš a my zase znova a je to pro nás frustrující. A když nemáte takový střelecký talent, tak nás to pochopitelně sráží," řekl Pavel Budínský.

Děčín stojí na pokraji vyřazení. Klíčový hráč Luboš Stria chce ale nástup na dovolenou odvrátit. "Bude to těžký, ale vyhrává ten, kdo má tři vítězství. Nevzdáme to. Vymyslet se toho moc nedá. Musíme zlepšit exekuci, proměňovat volné střely, narušit systém. Abysme prostě hráli líp. Určitě na to máme," burcuje Stria.

autor: dak
Spustit audio