Teplicím chybí podzimní lehkost, 3. místo se vzdaluje

21. duben 2014

Klasický scénář nabízí sezóna v podání teplických prvoligových fotbalistů. Ti zažili jako už několikrát v posledních letech báječný podzim, na který ale nedokázali navázat a šedivé jaro zhatilo jejich šance na skvělý konečný výsledek.

Na podzim byl teplický fotbal prvotřídní zábavou. Teď místy totální nuda. Jako naposledy v neděli při domácí porážce 0:1 s Brnem. "My chceme hrát kombinačně, ale bez pohybu to nejde. Ubíráme se špatným směrem. Chybí nám lehkost z podzimu," mrzí pokles formy teplického kapitána Milana Matulu.

Sklářům se vzdaluje třetí místo. V hlavách to prý ale hráči nemají. "To si nemyslím vůbec. My s k těmto ambicím dostali až v sezóně. Před ní nebyly vůbec pohárové. Chtěli jsme lidi nalákat na dobrou hru, což se nám na podzim podařilo. Tlak, jestli skončíme třetí, čtvrtí nebo pátí tu není," řekl Matula.

Pád tabulkou podle něj není aktuálně největší teplický problém. "V kabině není ani tak cítit tabulka a že nám něco utíká, jako nám spíš vadí herní projev. Nejsou zklamaní jen diváci, ale i my sami. Na podzim nás fotbal strašně bavil, teď hledáme, proč nevydržíme hrát celý zápas," dumá teplický fotbalista Milan Matula.

Ten boj o třetí místo, které znamená postup do Evropské ligy, ještě nevzdává. "Furt se budeme snažit dotáhnout nahoru. Prioritou ale bude, abysme se vrátili do herní pohody a zbytek sezóny odehráli tak, aby na nás mohli být diváci pyšní," uvedl Matula.

autor: dak
Spustit audio