Trenér Roman Skuhravý opustí Jablonec, o dalším angažmá jasno nemá

18. duben 2014

Jen něco málo přes rok nakonec vydrží Roman Skuhravý na lavičce fotbalového Jablonce. Mladý kouč, který s mužstvem za tak krátkou dobu nakoukl do předkol Evropské ligy, přenechá po skončení sezony své místo Jaroslavu Šilhavému. O další práci zatím nejedná.

„Nemám žádnou nabídku. Jsem v tom nový a nemám žádného manažera. Možná se pletu, ale doufám, že mě někdo zaměstná. Budu zjišťovat, jak se takové věci řeší,“ vysvětluje Roman Skuhravý, který se stále koncentruje na práci v Jablonci.

O svém budoucím zaměstnání tedy jasno nemá, rozhodně by ale rád pokračoval v trenérském řemesle. „Miluju fotbal a svojí rodinu. Ideální by bylo, abych mohl svou rodinu živit fotbalem,“ přeje si devětatřicetiletý trenér.

„Chci se zlepšovat, chci pracovat a možná budu někde trénovat juniorku, ale ne v Jablonci. Chci zkusit jiné prostředí,“ přemýšlí Skuhravý o své další práci.

Skutečnost, že na severu Čech pokračovat nebude, přijal Roman Skuhravý bez větších emocí. Navíc sám moc dobře ví, že ligové výsledky jeho mužstva jsou především v jarní části sezony spíše za očekáváním.

„Není to pro mě nová informace. Věděl jsem o tom delší dobu a naše výkony v ligové sezoně tomu nahrály. Nechci to analyzovat, ale plně to respektuji. Možná mi to i pomůže,“ doufá trenér, který na lavičce severočeského týmu skončí.

Chce vyhrát pohár

V Jablonci strávil bývalý fotbalový obránce několik let jako aktivní hráč, dva roky v součtu s funkcí asistenta byl poté členem tamního realizačního týmu.

I do příštích sezon proto bude mužstvu přát jen to nejlepší. „Budu mu pořád držet palce. Kéž bych předal mužstvo, které bude účastníkem pohárové soutěže,“ dodává Roman Skuhravý, že by se s Baumitem rád rozloučil vítězstvím v Poháru České pošty, kde má nakročeno do finále.

autoři: David Nyč , vman
Spustit audio