Ústečtí Lvi vstoupili do baráže přesvědčivou výhrou 4:0

6. duben 2011

Vítězně vstoupili hokejisté Ústí nad Labem do baráže o účast v příštím ročníku extraligy. Severočeši v úvodním utkání vyhráli v Mladé Boleslavi 4:0. Branky Slovanu dávali Hanzl, Černý, Sklenička a Handlovský.

Ústecký tým navázal na výborné výkony z nedávného play-off první ligy, podvanácté za sebou zvítězil a poslední celek extraligy pořádně zaskočil. Rázný krok k výhře udělali Lvi třemi góly ve druhé třetině. "Oni maj výborný hráče, velký jména, ale čekal jsem od nich víc," přiznal střelec třetí branky Zbyněk Sklenička.

Jako opařený byl po zápase útočník domácích David Vrbata. "Ústí dneska potvrdilo, že má výbornou formu. Hráli výborně, byli narozdíl od nás v pohybu. Takový zápas už si nemůžeme dovolit odehrát," řekl. Gólem k porážce Boleslavi přispěl také Lukáš Handlovský. Ten přitom sezónu začínal právě v dresu Středočechů, kde se ale stal nepotřebným a odešel do ústeckého klubu. "Musíte bojovat za tým, který vám dává práci," nijak zvlášť neprožíval duel s bývalými spoluhráči. "A abych provokoval? To nemá význam," uvedl.

Ústí s Mladou Boleslaví sehrálo už dvě neúspěšné baráže, v nich ani jednou nevyhrálo na ledě Středočechů. Ve středu se to Lvům povedlo vůbec poprvé. "První vítězství nic neznamená, je to málo. Ale malinko nás to zvedne," připouští Sklenička. "Chomutov loni tady taky vyhrál první zápas... Je to dlouhá série, na čtyři vítězný. Tohle byl jen první krok," dodal útočník Jan Kovář. Druhý barážový zápas je na programu v Mladé Boleslavi ve čtvrtek. Začíná deset minut po osmnácté hodině.

autor: dak
Spustit audio