Ústí přestřílelo Chomutov 5:4 a slaví druhou finálovou výhru

22. březen 2011

Hokejisté Ústí nad Labem v úterý slavili druhou výhru ve finále play-off první ligy. I podruhé využili výhodu domácího prostředí a Chomutov porazili těsně 5:4. Napínavý duel našel rozuzlení v 52. minutě. V ní nejprve vyrovnal chomutovský Procházka, aby za 21 sekund dal vítězný gól domácí útočník Šagát.

Z výsledku byl hodně zklamaný trenér hostů Milan Kašpárek. "Tohle utkání jsme si jednoznačně prohráli sami," zlobil se. Také druhé finále lépe rozehráli domácí. V úvodní třetině dvakrát potrestali vyloučení Radka Dudy. Klíčovou postavu chomutovského týmu proto stáhl Kašpárek ze hry. "Je to hráč jako každý jiný. Kdokoli by mi tohle udělal, šel by ze hry," vysvětlil svůj tah kouč Pirátů.

Hosté sice dokázali během utkání třikrát vymazat ústecký náskok, na Šagátovu branku už ale nesvedli odpovědět. "Víme, že nějakou sílu máme, bojovného ducha. Tím jsme se snažili zápas vyhrát," řekl střelec čtvrté branky vítězů Milan Mikulík. "Bylo to trochu se štěstím, ale Chomutov nejsou žádní nazdárci. Kraft s Jírou měli velkou fazónu, trápili nás," cenil si výhry trenér Ústí Petr Rosol.

Ústí se ve finále ujalo vedení 2:0 na zápasy. "Je to druhej malej krůček, který vcelku nic neznamená. Loni to bylo taky takhle a jak to dopadlo," připomněl Rosol loňský finálový příběh, kdy Ústí také vedlo 2:0, ale nakonec padlo 3:4 na zápasy. "Komplikace to je. Na druhou stranu tu situaci známe, takže doufám, že se s tím popereme jako minulej rok a budeme se sem vracet za stavu 2:2," oživil vzpomínky také chomutovský forvard Milan Kraft. Finále první hokejové ligy se teď přesouvá do Chomutova. Třetí zápas se tam hraje v pátek, čtvrtý pak v sobotu.

autor: dak
Spustit audio