Bramboráčky s kysaným zelím
Suroviny: Na půl kg brambor asi 8 dkg hladké mouky, 8 dkg kysaného zelí, 1 vajíčko, trochu mléka, česnek, majoránka, pepř a sůl podle chuti, trochu tuku na smažení.
Postup: Brambory oloupeme, nastrouháme, přidáme vejce, mouku, sůl a koření včetně utřeného česneku, na závěr vmícháme překrájené kysané zelí. Na pánev s rozpáleným tukem pak lžicí vkládáme hromádky, které rozetřeme a pěkně do zlatova po obou stranách pečeme.
Vařte, pečte a smažte s námi – i vy můžete poslat 5 vašich receptů do vysílání a to buď na jedno téma – například maso, drůbež, zelenina nebo buchty anebo naopak směsku od polévky přes hlavní pokrmy až třeba k moučníkům, salátům a různým mňamkám.
Naše adresa: Český rozhlas Sever, Na Schodech 10, 400 01 Ústí nad Labem. Psát nám můžete také na email recepty@sever.rozhlas.cz
Autoři odvysílaných receptů se mohou těšit na malý dárek od ČR Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka