Bramborový salát

Bramborový salát - Foto: Stanislava Brádlová

Bramborový salátFoto: Stanislava Brádlová

Tentokrát s mraženým hráškem aneb 101. variace.

Suroviny:
7 brambor
2 mrkve
1 petržel
čtvrtka celeru
1 větší cibule
4-5 sterilovaných okurek
1 jablko
5 lžic mraženého hrášku
3 vejce
4-5 lžic majonézy
1 lžíce obyčejné hořčice
sůl
pepř 

Vaříme s rozhlasem

Postup: 

1. Brambory uvaříme ve slupce a necháme dobře vychladnout. Nejlépe typ A – salátové. 

2. Zeleninu očistíme a vcelku uvaříme v osolené vodě – ne příliš do měkka. Vývar můžeme využít pro přípravu polévky. Vejce uvaříme natvrdo, prudce zchladíme a oloupeme. 

3. Do mísy postupně dáme oloupané nakrájené brambory, nakrájenou uvařenou zeleninu a drobně nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájené nebo hrubě strouhané okurky, nakrájená vajíčka, oloupané a na kostičky nakrájené jablko a také mražený hrášek, který předem na sítu prolijeme horkou vodou. Osolíme, opepříme, promícháme. 

4. Nakonec vmícháme majonézu a hořčici, zlehka promícháme a necháme proležet. 

Pořad: Vaříme se Slávkou  |  Stanice: Sever
Čas vysílání: pondělí-pátek 11:20  |  Délka pořadu: 3 minuty  
 

Nové články v rubrice

Stojíme o váš názor

Pište nám své názory přes webový
formulář, SMS, Facebook nebo
Twitter, můžete je i sdílet se svými
přáteli. Nejzajímavější názory rádi odvysíláme.

Ústecký kraj
  Od 24.6.2017 20:25 do 22:30; na silnici 25220 u obce Hora Svaté Kateřiny okres Most; nehoda; havarované vozidlo; havárie OA.
  Od 24.6.2017 19:45 do 21:50; na silnici 00730 v obci Křimov okres Chomutov; v okolí obce Suchdol; nehoda s únikem paliva; 2 havarovaná vozidla; probíhají záchranné a vyprošťovací práce, nebezpečí; 2x ...
  ulice Moskevská, Ústí nad Labem-město, Ústí nad Labem, uzavřeno, stavební práce, Od 26.06.2017 00:00 Do 13.08.2017 23:59, Uzavírka z důvodu reko vodov. a kanal., Objížďka - bez rozlišení: přes: ulice ...

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2017 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace