Česnekové kuře se sýrem a šlehačkou
Suroviny: 1 kuře, 50 g rostlinného tuku, 4 stroužky česneku (podle vlastní chuti), 200 g eidamu, 1 smetana na šlehání, sůl.
Postup: Kuře rozdělíme na menší porce, osolíme a naskládáme do tukem vymazaného pekáče. Česnek nakrájíme na tenké plátky, poklademe jimi kuře a vše zasypeme strouhaným sýrem a zalijeme smetanou. Pečeme v mírnější troubě asi 45 minut do zlatohněda. Podáváme s brambory a zeleninovým salátem. Tip: Ke kuřeti můžeme přihodit i nakrájené žampiony a je-li pekáček větší, můžeme rovnou přidat i oloupané brambory.
Dobrou chuť vám přeje Lenka Nagyová a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.