Fazolová polévka s klobáskou

Suroviny: 150 g fazolí, 50 g slaniny, 1 cibule, hladká mouka, mletá sladká paprika a špetka pálivé, sůl, dobrá klobáska.

Postup: Večer den předem namočíme do studené vody 150 g fazolí a druhý den je dáme vařit. Mezitím si rozškvaříme nakrájenou slaninu, na ni dáme nakrájenou cibulku, osmahneme, zaprášíme trochou hladké mouky, osmažíme, pak přidáme mletou sladkou papriku a podle chuti i špetku pálivé. Zalijeme vodou, rozmícháme, přelijeme do fazolí a společně dovaříme. V závěru podle chuti přisolíme a přidáme nakrájenou ostřejší klobásku.

Dobrou chuť vám přeje Milena Melezinková a Český rozhlas Sever!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.