Flamendr guláš

Otázkou zůstává, jestli ho podávat před flámem nebo po něm…

Suroviny:
500 g hovězího masa (na guláš bývá nejlepší kližka)
2 středně velké sladkokyselé okurky
3-4 sterilované feferonky
4 lžíce oleje
6 lžic kečupu, sůl, pepř

Postup:

1. Maso nakrájíme na kostičky.

2. Rozehřejeme olej, maso na něm zprudka opečeme za stálého míchání, když se zatáhne, osolíme, opepříme, přidáme kečup a dusíme. Podle potřeby mírně podlijeme.

3. Po půlhodince přidáme nakrájené okurky, nakrájené feferonky a dodusíme do měkka. Šťávy by nemělo být moc, nezahušťujeme. Podáváme s chlebem.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.