Hermelín v těstíčku
Žádný obyčejný „smažák“!
Suroviny:
2 sýry Hermelín
6 plátků šunkového salámu
2 vajíčka
2 lžíce hrubé mouky
1 lžíce bílého vína
hořčice
sůl
tuk na smažení
Postup:
1. Sýry rozkrojíme každý na tři plátky.
2. Vejce rozkvedláme, přidáme víno a mouku a umícháme těstíčko, které osolíme.
3. Každý plátek sýra po jedné straně jemně potřeme hořčicí, přitiskneme na pomazanou stranu kolečko salámu a pak obalíme v těstíčku.
4. Smažíme v rozehřátém tuku po obou stranách, odkládáme na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk. Podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými bramborami.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.