Hlíva s hořčicí

Víte, že téhle zdravé houby se na světě ročně vypěstuje 2,5 milionu tun?

Suroviny:
1 krabička hlívy ústřičné – tj. 250 g
1 střední cibule
2 lžíce oleje
2-3 lžičky plnotučné hořčice
pepř
sůl
citronová šťáva
špetka cukru
hladká mouka

Postup:

1. Hlívu nakrájíme na přibližně stejně velké kousky. Nožičky jsou tužší, krájíme je na tenčí kolečka.

2. Na rozehřátém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, na tento základ dáme nakrájenou hlívu, podle chuti osolíme, opepříme, mírně podlijeme a dusíme do měkka.

3. Zaprášíme trochou mouky, osmahneme, ochutíme hořčicí, citronovou šťávou a špetkou cukru. Podáváme s dušenou rýží.