Hubník

Pokud máte ještě loňské nasušené houby, není problém… Můžete ho zkusit jako variaci k tradičnímu štědrovečernímu kubovi z krupek.

Suroviny:
10 rohlíků
půl litru mléka
2 hrsti sušených hub
půl šálku vývaru
1 velká cibule
4 lžíce krupice
3-4 vejce
česnek
sůl
pepř, případně majoránka
sádlo nebo olej

Postup:

1. Den předem nebo ráno namočené houby ocedíme, nakrájíme a s troškou vývaru podusíme.

2. Nakrájené rohlíky zalijeme mlékem, zatímco nasávají, zpěníme na sádle nakrájenou cibuli.

3. Smícháme rozmáčené rohlíky, podušené houby a zpěněnou cibuli, přidáme krupici, vejce a okořeníme utřeným česnekem, pepřem, majoránkou a podle chutí dosolíme. Vymícháme do hladka.

4. Těsto vlijeme na vymazaný pekáč, pokropíme zbytkem tuku a v předehřáté troubě pečeme asi půlhodiny.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.