Indické kari kuře
Suroviny: 1 kuře, sůl, půl cibule, 2 stroužky česneku, půl lžičky koriandru, lžička zázvoru, 2 lžičky kari, lžíce kečupu, lžička worcesteru, tuk.
Postup: Kuře vykostíme (nebo použijeme jen prsíčka), nakrájíme na nudličky, osolíme a opečeme na tuku. Maso vyjmeme a na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli, utřený nebo drobně nakrájený česnek a koření, vrátíme maso, podlijeme sklenkou vody, dochutíme kečupem a worcesterem a dodusíme. Příloha – brambory nebo rýže.
Dobrou chuť vám přeje Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.