Jablečný čaj se zázvorem
Vrátili jste se vychladlí z procházky? Tenhle čaj vás zahřeje!
Suroviny:
jablečné slupky
zázvor
hřebíček
skořice
med
citronová šťáva
Postup:
1. Využijeme třeba slupky z jablek na štrůdl. Jablka před loupáním dobře omyjeme.
2. Do vody vložíme slupky (na litr aspoň ze tří jablek), přidáme asi 4 hřebíčky, kousek celé skořice nebo půl lžičky mleté skořice, přistrouháme kousek čerstvého zázvoru a dáme vařit.
3. Uvařený čaj slijeme do hrnečků nebo sklenic, a když zchladne na teplotu vhodnou k pití, ještě osladíme medem a ochutíme citronovou šťávou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka