Jablkový makovec
Nebo taky makový jablkovec.. Mák a jablka jsou prostě základ.
Suroviny:
4 hrnky hrubě strouhaných jablek
1 hrnek mletého máku
1 hrnek polohrubé mouky
tři čtvrtě hrnku cukru
půl hrnku oleje
1 bílý jogurt (180-200 g)
1 prášek do pečiva
rybízová marmeláda
Postup:
1. Smícháme sypké ingredience – mouku, cukr, mák a prášek do pečiva.
2. Přimícháme olej a jogurt, na konec i strouhaná jablka a těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem.
3. Pečeme ve středně předehřáté troubě, po upečení a zchladnutí prořízneme a namažeme marmeládou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.