Jarní vaječný talíř
Suroviny: 6 vajec, asi polovina kelímku dobré husté smetany a zhruba stejné množství bílého jogurtu, necelá lžíce hořčice, salátová okurka, svazek ředkviček, pažitka, listový salát, sůl, případně i pepř.
Postup: Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. Umícháme omáčku ze smetany, jogurtu, hořčice a nakrájené pažitky, podle chuti osolíme, případně i opepříme. Okurku a ředkvičky nakrájíme na plátky, vejce rozkrojíme na půlky a naskládáme je na salátové listy, ozdobíme okurkou a ředkvičkami a přelijeme omáčkou. Podáváme s kouskem pečiva.
Dobrou chuť vám přeje Eva Ikavcová a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.