Játra na česneku

Dostupné suroviny, rychlá příprava – kdo by si přál víc?

Suroviny:
500 g vepřových jater
4 lžíce kvalitního kečupu (ostrost volíme podle vlastní chuti)
3-4 stroužky česneku
3 lžíce oleje
hladká mouka
sůl
pepř

Postup:

1. Játra nakrájíme na plátky nebo nudličky a obalíme v hladké mouce.

2. Rozehřejeme na pánvi nebo v kastrole olej, na něm játra obalená v mouce opečeme a v závěru přidáme nakrájený česnek a mletý pepř.

3. Přilijeme kečup, přiklopíme a dusíme. Hlídáme, aby se tekutina neodpařila a játra se nepřipekla. V úplném závěru podle chuti osolíme.

4. Podáváme s rýží nebo s hranolky.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.