Játra na česneku
Dostupné suroviny, rychlá příprava – kdo by si přál víc?
Suroviny:
500 g vepřových jater
4 lžíce kvalitního kečupu (ostrost volíme podle vlastní chuti)
3-4 stroužky česneku
3 lžíce oleje
hladká mouka
sůl
pepř
Postup:
1. Játra nakrájíme na plátky nebo nudličky a obalíme v hladké mouce.
2. Rozehřejeme na pánvi nebo v kastrole olej, na něm játra obalená v mouce opečeme a v závěru přidáme nakrájený česnek a mletý pepř.
3. Přilijeme kečup, přiklopíme a dusíme. Hlídáme, aby se tekutina neodpařila a játra se nepřipekla. V úplném závěru podle chuti osolíme.
4. Podáváme s rýží nebo s hranolky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.