Kapr na paprice

Blíží se čas klasického smaženého kapra, ale vyzkoušejte i něco nového…

Suroviny:
4 porce kapra
1 malá cibule
1 šálek smetany nebo šlehačky
2 lžíce másla
hladká mouka
mletá paprika
citronová šťáva
sůl

Postup:

1. Porce kapra otřeme papírovým ubrouskem, zakapeme citronem a necháme půlhodinky proležet.

2. Pak kapra osolíme, poprášíme paprikou a obalíme v mouce.

3. Na másle osmahneme nakrájenou cibuli a vložíme na ni připravené porce kapra. Zalijeme smetanou a dáme péct do předehřáté trouby.

4. Po asi 5 minutách kapra opatrně obrátíme a dopečeme. Maso vyjmeme, výpek rozmixujeme a přelijeme jím porce na talíři. Podáváme s bramborem.