Kapr na paprice
Blíží se čas klasického smaženého kapra, ale vyzkoušejte i něco nového…
Suroviny:
4 porce kapra
1 malá cibule
1 šálek smetany nebo šlehačky
2 lžíce másla
hladká mouka
mletá paprika
citronová šťáva
sůl
Postup:
1. Porce kapra otřeme papírovým ubrouskem, zakapeme citronem a necháme půlhodinky proležet.
2. Pak kapra osolíme, poprášíme paprikou a obalíme v mouce.
3. Na másle osmahneme nakrájenou cibuli a vložíme na ni připravené porce kapra. Zalijeme smetanou a dáme péct do předehřáté trouby.
4. Po asi 5 minutách kapra opatrně obrátíme a dopečeme. Maso vyjmeme, výpek rozmixujeme a přelijeme jím porce na talíři. Podáváme s bramborem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka