Kapr pod jablky

Suroviny: 2 porce kapra, 2 jablka (raději kyselejší), 2 papriky, 2 plátky anglické slaniny, lžíce másla, citronová šťáva, sůl, celý pepř, nové koření a bobkový list.

Postup: Porce kapra opláchneme, osušíme, posolíme a pokapeme citronem a vložíme do zapékací mísy na plátky slaniny. Svrchu kapra zakryjeme na nudličky nakrájenými paprikami a na plátky nakrájenými jablky, přidáme koření a povrch ještě poklademe vločkami másla. Zakryjeme víkem a pečeme zhruba 30 minut, občas přelijeme šťávou, a pokud je jí málo, přidáme trošku horké vody. Příloha – brambory, bramborová kaše.

Dobrou chuť vám přeje Jaroslav Novák a Český rozhlas Sever!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.