Kapustová polévka
Nemusejí to být vždycky jen kapustové karbanátky.
Suroviny:
1 malá kapusta
1 cibule
100 g uzeného masa (případně uzenina)
2 lžíce sádla
1 lžíce hladké mouky
1,5 litru vývaru nebo vody
česnek
pepř
sůl
Postup:
1. Na lžíci sádla usmažíme do růžova nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou kapustu, opepříme, krátce podusíme a zalijeme vývarem. Pokud použijeme vodu, musíme osolit.
2. Zatímco se kapusta vaří, připravíme ze lžíce sádla a mouky jíšku, kterou nakonec polévku zahustíme. Dietnější variace – můžeme zahustit hrstkou jemných ovesných vloček. Povaříme.
3. Do hotové polévky nadrobno nakrájíme uzené maso a ochutíme utřeným česnekem.
4. Omáčku pak zaprášíme, ještě podusíme, přilijeme trochu horké vody a provaříme. Rozmixujeme a přeléváme s ní plátky masa.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka