Karbanátky dvakrát pečené

Dvakrát proto, že využijeme malého zbytku už upečeného masa.

Suroviny:
200 g pečeného masa
200 g vařených brambor
1 cibule
1 rohlík
1 vejce
asi 3 lžíce mléka
pepř
sůl
strouhanka
olej nebo sádlo na smažení a pod cibulku

Postup:

1. Pečené maso umeleme společně s vařenými bramborami, podle chuti osolíme a opepříme.

2. Na lžíci tuku osmahneme nakrájenou cibuli, nakrájený rohlík zvlhčíme mlékem.

3. Do mísy s masem a bramborami dáme osmahnutou cibulku, zvlhčený rohlík, vejce a vypracujeme směs.

4. Tvoříme malé karbanátky, které ještě obalíme ve strouhance a smažíme na rozehřátém tuku.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.