Karbanátky dvakrát pečené
Dvakrát proto, že využijeme malého zbytku už upečeného masa.
Suroviny:
200 g pečeného masa
200 g vařených brambor
1 cibule
1 rohlík
1 vejce
asi 3 lžíce mléka
pepř
sůl
strouhanka
olej nebo sádlo na smažení a pod cibulku
Postup:
1. Pečené maso umeleme společně s vařenými bramborami, podle chuti osolíme a opepříme.
2. Na lžíci tuku osmahneme nakrájenou cibuli, nakrájený rohlík zvlhčíme mlékem.
3. Do mísy s masem a bramborami dáme osmahnutou cibulku, zvlhčený rohlík, vejce a vypracujeme směs.
4. Tvoříme malé karbanátky, které ještě obalíme ve strouhance a smažíme na rozehřátém tuku.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.