Kedlubnový salát
Příjemná a zdravá letní svačinka nebo s kouskem pečiva lehká večeře anebo příloha ke grilovanému masu a výtečně tenhle salát chutná k rybě.
Suroviny:
3-4 kedlubny
1 majolka
2 lžíce kečupu
1 lžička plnotučné hořčice
1 lžička citronové šťávy
sůl
pepř – raději bílý
petrželka
Postup:
1. Majolku ochutíme solí, kečupem, hořčicí, pepřem a citronovou šťávou.
2. Kedlubny oloupeme, nahrubo nastrouháme do mísy, můžeme přidat i jemně nakrájené mladé lístečky z vrcholku kedluben a smícháme s ochucenou majonézou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka