Klobásový závin

Slaný závin (ilustr. obr.) - Foto: Alena Vykydalová

Slaný závin (ilustr. obr.)Foto: Alena Vykydalová

Pozdrav ze slovenské kuchyně.

Suroviny:
500 g brambor
300 g dobré klobásy
200 g krupice
100 g hrubé mouky
2 vajíčka
sůl 

Vaříme s rozhlasem

Postup: 

1. Uvaříme brambory ve slupce, necháme zchladnout, oloupeme a nastrouháme. 

2. V míse je zasypeme krupicí a moukou, osolíme, přidáme vajíčka a vypracujeme těsto. 

3. Vyválíme na plát, zabalíme do něj klobásu a dáme do vroucí osolené vody vařit. 

4. Podáváme s kysaným zelím – ať už upraveným jako salát, nebo vařeným. 

Pořad: Vaříme se Slávkou  |  Stanice: Sever
Čas vysílání: pondělí-pátek 11:20  |  Délka pořadu: 3 minuty  
 

Nové články v rubrice

Stojíme o váš názor

Pište nám své názory přes webový
formulář, SMS, Facebook nebo
Twitter, můžete je i sdílet se svými
přáteli. Nejzajímavější názory rádi odvysíláme.

Ústecký kraj
  Stav vozovky: nebezpečí námrazy, Dolní Zálezly
  Od 16.1.2018 13:00 do 17.1.2018 13:05; na silnici 265 u obce Staré Křečany okres Děčín; ledovka; uvíznutý kamion, projedou jen OA, dodávka už neprojede.
  ulice Cihlářská, Chomutov, okr. Chomutov, uzavřeno, práce na inženýrských sítích, Od 06.01.2018 07:00 Do 20.01.2018 23:59, Uzavírka provozu v ul. Cihlářská, mezi ul. Moravská a Škroupova, z důvodu havárie ...

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2018 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace