Klobásový závin

Slaný závin (ilustr. obr.) - Foto: Alena Vykydalová

Slaný závin (ilustr. obr.)Foto: Alena Vykydalová

Pozdrav ze slovenské kuchyně.

Suroviny:
500 g brambor
300 g dobré klobásy
200 g krupice
100 g hrubé mouky
2 vajíčka
sůl 

Vaříme s rozhlasem

Postup: 

1. Uvaříme brambory ve slupce, necháme zchladnout, oloupeme a nastrouháme. 

2. V míse je zasypeme krupicí a moukou, osolíme, přidáme vajíčka a vypracujeme těsto. 

3. Vyválíme na plát, zabalíme do něj klobásu a dáme do vroucí osolené vody vařit. 

4. Podáváme s kysaným zelím – ať už upraveným jako salát, nebo vařeným. 

Pořad: Vaříme se Slávkou  |  Stanice: Sever
Čas vysílání: pondělí-pátek 11:20  |  Délka pořadu: 3 minuty  
 

Nové články v rubrice

Stojíme o váš názor

Pište nám své názory přes webový
formulář, SMS, Facebook nebo
Twitter, můžete je i sdílet se svými
přáteli. Nejzajímavější názory rádi odvysíláme.

Ústecký kraj
  Od 23.10.2017 09:30 do 15:40; D8 - 83.2km na trase Bílinka - Praha; vážná nehoda; tunel uzavřen; OA se zraněním a následným uzavřením tunelu Libouchec ve směru na Prahu. Vyznačena objízdná trasa: EXIT ...
  místní komunikace, Litvínov, okr. Most, uzavřeno, Od 28.10.2017 00:00 Do 28.10.2017 23:59, Celoměstská akce - Oslava sklizně a řemesel - umístění prodejních stánků, Vydal: Městský úřad Litvínov
  ulice Osvobození, Jirkov, okr. Chomutov, uzavřeno, stavební práce, Od 24.10.2017 00:00 Do 30.11.2017 23:59, úplná uzavírka části ul. Osvobození od křižovatky s ul. Chomutovská až k vjezdu ke garážím mezi ...

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2017 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace