Klobásový závin
Pozdrav ze slovenské kuchyně.
Suroviny:
500 g brambor
300 g dobré klobásy
200 g krupice
100 g hrubé mouky
2 vajíčka
sůl
Postup:
1. Uvaříme brambory ve slupce, necháme zchladnout, oloupeme a nastrouháme.
2. V míse je zasypeme krupicí a moukou, osolíme, přidáme vajíčka a vypracujeme těsto.
3. Vyválíme na plát, zabalíme do něj klobásu a dáme do vroucí osolené vody vařit.
4. Podáváme s kysaným zelím – ať už upraveným jako salát, nebo vařeným.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka