Kotlety na cibuli s crême fraiche

Zní to vznešeně – tak pro zjednodušení: crême fraiche je vysokoprocentní jemná zakysaná smetana. Obsah tuku je minimálně 30% a při vaření se právě díky tomu nesráží.

Suroviny:
4 kotlety bez kosti
3-4 cibule
250 ml crême fraiche (šlehačky)
2 lžíce másla
hladká mouka
sůl
bílý pepř

Postup:

1. Kotlety jemně naklepeme, nařízneme okraj, osolíme a opepříme – volíme raději bílý pepř, černý by v bílém sosu vypadal jako smetí.

2. Na tuku zpěníme na půlkolečka nakrájené cibule, odhrneme je stranou, na tuku z obou stran opečeme kotlety, pak rozhrneme cibuli, podlijeme horkou vodou nebo vývarem a dusíme do měkka.

3. Podle potřeby zahustíme trochou hladké mouky, provaříme. V závěru přidáme smetanu a necháme přejít var. Podáváme s bramborem, s rýží, s těstovinami.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.