Kotlety na cibuli s crême fraiche
Zní to vznešeně – tak pro zjednodušení: crême fraiche je vysokoprocentní jemná zakysaná smetana. Obsah tuku je minimálně 30% a při vaření se právě díky tomu nesráží.
Suroviny:
4 kotlety bez kosti
3-4 cibule
250 ml crême fraiche (šlehačky)
2 lžíce másla
hladká mouka
sůl
bílý pepř
Postup:
1. Kotlety jemně naklepeme, nařízneme okraj, osolíme a opepříme – volíme raději bílý pepř, černý by v bílém sosu vypadal jako smetí.
2. Na tuku zpěníme na půlkolečka nakrájené cibule, odhrneme je stranou, na tuku z obou stran opečeme kotlety, pak rozhrneme cibuli, podlijeme horkou vodou nebo vývarem a dusíme do měkka.
3. Podle potřeby zahustíme trochou hladké mouky, provaříme. V závěru přidáme smetanu a necháme přejít var. Podáváme s bramborem, s rýží, s těstovinami.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.