Kotopulo riganato
... to je staré dobré kuře, jak ho připravují v Řecku - s oreganem, čili dobromyslem.
Suroviny:
kuřecí prsa nebo rozporcované kuře
2-3 rajčata
3-4 stroužky česneku
sklenka bílého vína
1 citron
sůl
lžička sušeného oregana (dobromyslu) nebo snítka čerstvého
bílý pepř
olivový olej
případně vývar na podlití
Postup:
1. Maso rozkrájíme na kousky, osolíme, opepříme a osmahneme na rozehřátém oleji.
2. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky, česnek oloupeme a rovněž nakrájíme na plátky. Obojí přidáme k opečenému masu.
3. Okořeníme oreganem, podlijeme bílým vínem a zakapeme citronovou šťávou. Dusíme.
4. Je-li potřeba, mírně během dušení podléváme vývarem, měla by vzniknout hustá šťáva.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.