Králičí paprikáš
Suroviny: Půl kg králičího masa, 50 g slaniny, lžíce másla, 1 velká cibule, lžíce sladké papriky, sůl, vývar, 250 ml kysané smetany a lžíce mouky.
Postup: Na kostičky nakrájenou slaninu vypečeme do sklovita, přidáme máslo a po rozpuštění nakrájenou cibuli. Na ni dáme na kousky nakrájené maso, osolíme, osmahneme ze všech stran a pak přidáme lžíci mleté papriky a promícháme. Hned podlijeme vývarem a dusíme přiklopené, až maso změkne. V závěru vlijeme smetanu s moukou a necháme chvíli provařit. Jako příloha knedlíky, těstoviny, brambory.
Dobrou chuť vám přeje Pavel Jursík a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka