Krupicové noky

Restované noky - Foto: Patrik Rozehnal

Restované nokyFoto: Patrik Rozehnal

Zapomenutá příloha, která stojí za vyzkoušení.

Suroviny:
150 g krupice
tři osminy litru mléka
2 lžíce másla
3 vajíčka
sůl
případně zelená petrželka 

Vaříme s rozhlasem

Postup: 

1. Osolené mléko přivedeme k varu a tenkým pramínkem přisypáváme krupici. Stále mícháme! Když už se těsto nelepí na stěny, vypneme oheň, přidáme máslo a promícháme. Necháme částečně vychladnout. 

2. Do trochu zchladlé kaše vmícháme postupně vajíčka, případně i nasekanou zelenou petrželku a vymícháme do hladka. 

3. Lžicí namáčenou ve vařící osolené vodě vykrajujeme noky, zaváříme a vaříme asi 6 minut. 

4. Noky děrovanou naběračkou opatrně vyndáme, necháme okapat a podáváme jako přílohu k jemným omáčkám i k pečenému masu. 

Pořad: Vaříme se Slávkou  |  Stanice: Sever
Čas vysílání: pondělí-pátek 11:20  |  Délka pořadu: 3 minuty  
 

Nové články v rubrice

Stojíme o váš názor

Pište nám své názory přes webový
formulář, SMS, Facebook nebo
Twitter, můžete je i sdílet se svými
přáteli. Nejzajímavější názory rádi odvysíláme.

Ústecký kraj
  Od 20.11.2017 17:15 do 19:20; v ulici Lounská v obci Teplice; nehoda; 2x OA bez zranění.
  Od 20.11.2017 16:55 do 20:00; v ulici Ruská v obci Dubí okres Teplice; nehoda nákladního vozidla; NA + OA bez zranění.
  Od 20.11.2017 16:20 do 18:25; v ulici 28. října v obci Děčín; nehoda; 2x OA bez zranění, k únku provozních kapalin nedošlo

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2017 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace