Kuře halí-belí
Suroviny: 1 kuře, půl kg kysaného zelí, 5 dkg sádla, 2-3 cibule, dobrá klobása, mletá paprika, sůl.
Postup: Skleněnou zapékací mísu dobře vymažeme sádlem a vložíme kysané zelí, na něj naklademe kolečka cibule a položíme tam osolené porce kuřete, ještě poprášíme paprikou, zakryjeme a asi hodinu pečeme. V závěru přidáme nakrájenou klobásku, dopečeme. Příloha – knedlík jakýkoli.
Dobrou chuť vám přeje Zdena Zavoralová a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.