Kuře à la Toscana

Nevěřte, že už jste kuře vyzkoušeli na všechny způsoby, vždycky se objeví něco nového…

Suroviny:
1 kuře nebo 4 stehna
4 rajčata
3-4 stroužky česneku
sklenka bílého vína (asi 2 dl)
sůl
pepř
šalvěj – nejlépe čerstvá
3 lžíce olivového oleje

Postup:

1. Porce kuřete osolíme a odložíme.

2. Česnek nakrájíme na plátky, opečeme ho krátce na oleji, přidáme sekané lístky šalvěje a na tom pak z obou stran opečeme porce kuřete.

3. Přilijeme víno, nakrájená rajčata a pod pokličkou dusíme. Podle chuti opepříme a dosolíme a hlídáme, aby se tekutina nevyvařila.

Dobrou chuť vám přeje Český rozhlas Sever!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.