Kuře na karí se žampiony
Kuře stokrát jinak? Kuře tisíckrát jinak!
Suroviny:
4 porce kuřecích prsíček
100 g žampionů
1 lžíce bramborového škrobu
2 vejce
3 lžíce oleje
3 lžíce másla
1 lžička karí
sůl
hrstka mandlových lupínků
Postup:
1. Očištěné nakrájené žampiony podusíme na másle, trochu osolíme, přidáme karí a mandlové lupínky a do měkka dodusíme.
2. Plátky z prsíček mírně naklepeme, osolíme, obalíme ve vejcích rozšlehaných se škrobem a na rozehřátém oleji opečeme po obou stranách pěkně do růžova.
3. Podáváme s dušenou rýží, usmažené plátky překryjeme udušenými žampiony.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.