Kuře s mrkví a hráškem
Kuře se uplatní v každé kuchyni!
Suroviny:
1 kuře nebo 4 porce z prsíček
2 mrkve
malá konzerva hrášku nebo šálek mraženého
3 lžíce oleje
jarní cibulka nebo cibule
sůl
mletá paprika
pepř
Postup:
1. Porce kuřete nebo na menší kousky nakrájená kuřecí prsa opečeme na oleji, přidáme nakrájenou cibulku a na kolečka nakrájenou mrkev a osmahneme.
2. Okořeníme mletou paprikou (můžeme přidat i špetku ostré) a pepřem, osolíme, podlijeme šálkem vody a dusíme do měkka.
3. V závěru přidáme sterilovaný hrášek a prohřejeme. Můžeme použít i hrášek mražený, udělá ještě lepší barevný efekt.
4. Podáváme s dušenou rýží.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.