Kuře s mrkví a hráškem

Kuře se uplatní v každé kuchyni!

Suroviny:
1 kuře nebo 4 porce z prsíček
2 mrkve
malá konzerva hrášku nebo šálek mraženého
3 lžíce oleje
jarní cibulka nebo cibule
sůl
mletá paprika
pepř

Postup:

1. Porce kuřete nebo na menší kousky nakrájená kuřecí prsa opečeme na oleji, přidáme nakrájenou cibulku a na kolečka nakrájenou mrkev a osmahneme.

2. Okořeníme mletou paprikou (můžeme přidat i špetku ostré) a pepřem, osolíme, podlijeme šálkem vody a dusíme do měkka.

3. V závěru přidáme sterilovaný hrášek a prohřejeme. Můžeme použít i hrášek mražený, udělá ještě lepší barevný efekt.

4. Podáváme s dušenou rýží.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.