Kuře „zez Plzně“

Pečené kuře - Foto: Daniel Sone

Pečené kuřeFoto: Daniel Sone

Sami Plzeňáci se dušují, že „zez“ neříkají. Ale kuřata tam pečou výtečná!

Suroviny:
1 kuře nebo 4 stehna
1 cibule
4 lžíce másla
2 dl piva (nikoli nutně plzeň)
hrstka rozinek
plátek toastového chleba nebo chlebíčkové veky
pepř
sůl 

Vaříme s rozhlasem

Postup: 

1. Kuře rozporcujeme, osolíme a opepříme. 

2. Cibuli nakrájíme nadrobno a na másle osmahneme jemně do růžova. 

3. Na cibulový základ dáme porce kuřete, podlijeme, zakryjeme a pečeme. 

4. Když je maso hotové, vyndáme ho na teplý talíř, šťávu zahustíme toastovým chlebem namočeným v pivu, přidáme rozinky a krátce povaříme. 

5. V závěru do šťávy vrátíme porce kuřete a ještě necháme přejít var. 

6. Podáváme s bramborem nebo bramborovým knedlíkem. 

Pořad: Vaříme se Slávkou  |  Stanice: Sever
Čas vysílání: pondělí-pátek 11:20  |  Délka pořadu: 3 minuty  
 

Nové články v rubrice

Stojíme o váš názor

Pište nám své názory přes webový
formulář, SMS, Facebook nebo
Twitter, můžete je i sdílet se svými
přáteli. Nejzajímavější názory rádi odvysíláme.

Ústecký kraj
  Od 22.2.2018 15:15 do 17:20; v ulici Alejní v obci Teplice; nehoda; 2 havarovaná vozidla; probíhá vyšetřování nehody; 2 x OA bez zranění. Na místě PČR.
  Od 22.2.2018 15:00 do 17:05; v ulici Politických vězňů v obci Chomutov; nehoda; 2 havarovaná vozidla; bez zranění.
  Od 22.2.2018 14:00 do 16:05; na silnici 266 u obce Šluknov okres Děčín; nehoda; zvěř na vozovce; havarované vozidlo; OA x zvěř, bez zranění osob.

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2018 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace