Kuře „zez Plzně“
Sami Plzeňáci se dušují, že „zez“ neříkají. Ale kuřata tam pečou výtečná!
Suroviny:
1 kuře nebo 4 stehna
1 cibule
4 lžíce másla
2 dl piva (nikoli nutně plzeň)
hrstka rozinek
plátek toastového chleba nebo chlebíčkové veky
pepř
sůl
Postup:
1. Kuře rozporcujeme, osolíme a opepříme.
2. Cibuli nakrájíme nadrobno a na másle osmahneme jemně do růžova.
3. Na cibulový základ dáme porce kuřete, podlijeme, zakryjeme a pečeme.
4. Když je maso hotové, vyndáme ho na teplý talíř, šťávu zahustíme toastovým chlebem namočeným v pivu, přidáme rozinky a krátce povaříme.
5. V závěru do šťávy vrátíme porce kuřete a ještě necháme přejít var.
6. Podáváme s bramborem nebo bramborovým knedlíkem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.