Kuřecí křídla na zelí
Suroviny: Kuřecí křidýlka, 500 g kysaného zelí, 1-2 cibule, asi 100 g anglické slaniny, tuk - sádlo, sůl, kmín, grilovací koření.
Postup: Pekáč vymažeme tukem, vložíme do něj zelí i se šťávou, na zelí dáme kolečka cibule a na ně plátky anglické slaniny. Na tento základ rozložíme osolená a podle chuti okořeněná křídla, přidáme ještě kousíčky sádla, zalijeme asi 1 deci vody a pečeme v troubě – 30 minut zakryté, 30 minut odkryté. Nejlépe chutná s bramborovým knedlíkem.
Dobrou chuť vám přeje Lenka Nagyová a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka