Kuřecí maso s pak choi

Kuřecí maso s pak choi - Foto: Stanislava Brádlová

Kuřecí maso s pak choiFoto: Stanislava Brádlová

Pak choi je zajímavá listová zelenina z čínské, japonské a také vietnamské kuchyně. Pokud ho uvidíte, kupte a vyzkoušejte.

Suroviny:
500 g vepřového nebo kuřecího masa (kratší příprava)
koření na „čínu“ – prodává se hotová směs
případně chilli
sójová omáčka
olej
1 hlávka pak choi – správně čínské zelí
(u nás se běžně a špatně říká čínské zelí zelí pekingskému, které tvoří uzavřené vyšší oválné hlávky, to pravé čínské zelí má silnější bílé řapíky, tmavozelené lupeny a hlávka není zcela uzavřená) 

Vaříme s rozhlasem

Postup: 

1. Maso nakrájíme na malé kousky, poprášíme kořením, kdo rád ostré, může přidat špetku chilli, zakápneme olejem a necháme chvíli odležet. 

2. Maso dáme na pánev s rozehřátým olejem, opečeme ze všech stran, přidáme nakrájené čínské zelí, krátce osmahneme, zakapeme sójovou omáčkou a dopečeme. 

3. Podáváme s rýží. 

Pořad: Vaříme se Slávkou  |  Stanice: Sever
Čas vysílání: pondělí-pátek 11:20  |  Délka pořadu: 3 minuty  
 

Nové články v rubrice

Stojíme o váš názor

Pište nám své názory přes webový
formulář, SMS, Facebook nebo
Twitter, můžete je i sdílet se svými
přáteli. Nejzajímavější názory rádi odvysíláme.

Ústecký kraj
  Od 22.10.2017 11:40 do 13:40; na silnici 2643 v obci Dolní Podluží okres Děčín; nehoda; 2x OA bez zranění bez úniku provozních kapalin.
  Od 22.10.2017 11:15 do 13:15; v ulici Mariánská v obci Varnsdorf okres Děčín; nehoda; 2x OA.
  Od 22.10.2017 11:10 do 13:10; na silnici 00732 u obce Chomutov , délka 346m; nehoda; havárie OA, bez zranění.

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2017 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace